Wheeler Kft.

Wheeler WAP (Webbased Algorithm Platform) - széleskörű, web-alapú algoritmus platform prototípus, matematikai modell támogatással

A Wheeler Számítástechnikai Kft. 20 899 882 Ft összegű támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megvalósuló „Wheeler WAP (Webbased Algorithm Platform) - széleskörű, web-alapú algoritmus platform prototípus, matematikai modell támogatással” című projektjére.

A technológiai fejlesztés célja egy genetikus algoritmusokra épített, osztott számítások végzésére alkalmas, felhő-alapú programozási keretrendszer elkészítése.

Mivel a genetikus algoritmusok és az evolúciós programozás alkalmasabb a vezérlés, az irányítás és a különböző optimum számítás feladatok megoldására, a prototípus az aktuális IT trendeket követő, genetikus algoritmusok és evolúciós programozási stratégiák előnyeit kiaknázó, rugalmasan bővíthető, a felhasználók igényeihez hatékonyan igazítható, robusztus és pontos számítási eredményeket produkáló alkalmazások kifejlesztését teszi lehetővé.

Az alkalmazás algoritmusai kiszámolják az optimális vagy ahhoz közeli megoldást. A projekt keretében kifejlesztett prototípus egy olyan moduláris szoftver és hardver környezet, amely biztosítja a matematikai modellek és algoritmusok dinamikus bővítését a felhasználó igényei szerint, képes osztott számítások végzésére, az API segítségével külső források inputja/outputja is lehet, valamint magába foglal egy webes technológiára épülő szerver megoldást.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01018 A projekt megvalósítási időszaka: 2018.01.01 - 2019.09.30. A projekt összköltsége: 34 623 972 Ft, a támogatás intenzitása 60,36%

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.